Булгаргаз предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране да утвърди

...
Булгаргаз предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране да утвърди
Коментари Харесай

Невероятно! „Булгаргаз” предлага по-ниска цена на газа за юни

" Булгаргаз ” предлага на Комисията за енергийно и водно регулиране да утвърди цена на природния газ за юни от 141,28 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Това излиза наяве от заявката на публичния снабдител на природен газ в България, импортирано в КЕВР на 31 май. Предложената цена е с 12,88% по-ниска по отношение на одобрената от регулатора цена за месец май от 162,17 лева за мегаватчас.

Предложението е съобразено с договорите, по които сдружението ще купува природен газ през юни. Отчита се и фактът, че съветската компания " Газпром износ ” спря доставките за България по дълготрайния контракт от 27 април. В заявката се напомня, че " Булгаргаз ” на 17 септември 2021 година удължи за трети път краткотрайния интервал за доставка на азерски газ на краткотрайна точка Неа Месемврия (Гърция).

Количеството газ, което ще бъде доставяно на тази точка на доставка, не се показва. В заявката се регистрират и цените на различните горива, които са в основата на цената на природния газ. Към доставната цена " Булгаргаз ” ще заплаща контрактуваните количества газ, според контракта и спомагателни разноски през краткотрайния интервал на доставка на газа на Неа Месемврия, вместо на изходна точка Комотини.

Предстои заявката и приложените документи да бъдат разисквани от специалистите на КЕВР.

Източник:БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР